Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της περιήγησής σας στο orthodoxes-eikones.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε να δείτε τους Όρους Χρήσεως.

Παναγία Παυσολύπη

Παναγία Παυσολύπη

► Εικόνα της Παναγίας, ξύλινη.  Χειροποίητη ξύλινη εικόνα, ειδικής επεξεργασίας  σε σκληρό MDF με ανεξίτηλα χρώματα σε λεπτό καμβά. 

► Πάχος ξύλου 1.60cm.

► Επιλέγοντας τη διάσταση της εικόνας [δεξιά] εμφανίζεται και η αντίστοιχη τιμή.

► Για ποσοτικές παραγγελίες, επικοινωνήστε μαζί μας. Ειδικές τιμές για γάμους και βαπτίσεις.

Η παράδοση των προϊόντων πραγματοποιείται εντός 3 εργάσιμων ημερών, ανάλογα με την ποσότητα.

► Τιμές κατόπιν συνεννόησης για αγορές εικόνων άνω των 10 τεμαχίων.


Παναγία η Παυσολύπη: Η Παναγία που προσφέρει χαρά

Η Παναγία η Παυσολύπη είναι μια Παλαιολόγεια αμφιπρόσωπη εικόνα του 14ου αιώνα και βρίσκεται στον ναό της Αγίας Τριάδας, στο καθολικό της ομώνυμης μονής και εκκλησία της Θεολογικής Σχολής στη νήσο Χάλκη.


Η Παναγία ως δοχείο χαράς για τον άνθρωπο:


Η Παναγία είναι το δοχείο της χαράς που έφερε στον κόσμο την πηγή της χαράς που είναι ο Χριστός. Και ενώ η Εύα με την αλόγιστη παρακοή της εισέπραξε τη ζυμωμένη με κακοπάθεια και λύπη ζωή της, η Θεοτόκος με την υπακοή της στο θέλημα του Θεού απήλλαξε την ανθρωπότητα από τη βαριά κληρονομιά της προμήτορος Εύας, μετατρέποντας το επιτίμιο εκείνης σε ευλογία και την πίκρα του θανάτου σε χαρά της ζωής.

Έτσι τα απελπισμένα δάκρυα της προμήτορος Εύας μετατρέπονται σε δάκρυα ευφροσύνης. Γι’ αυτό και όποιος πλησιάζει την Παναγία γεμίζει από χαρά, παίρνει κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσει τον αγώνα του με στόχο και προορισμό τη Βασιλεία των Ουρανών.

Η χαρά την οποία χαρίζει η Παναγία είναι δώρο του Θεού.Είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος. Ο καρπός του πνεύματος εστίν αγάπη, χαρά, ειρήνη,μακροθυμία… (Γαλ. 5, 22).

Και η Εκκλησία μας είναι πάλι πηγή της χαράς. Και ο χριστιανισμός πάλι πηγή της χαράς. Και τα πιο λυπηρά μέσα στην Εκκλησία μας, αντιμετωπίζονται με τη χαρμολύπη, με την ελπίδα και την προσμονή της ατελεύτητης μακαριότητος στη Βασιλεία των Ουρανών. Η χαρά είναι απάντηση της Εκκλησίας στη νόσο του αιώνα μας,που είναι η κατάθλιψη.

Δεν διακρίνει ηλικίες και κοινωνικές τάξεις, συμπαθεί όμως κυρίως τους νέους. Το βλέπουμε καθημερινά στα γεμάτα απορία και κατάθλιψη βλέμματά τους, που βλέπουν μόνο το κενό που υπάρχει γύρω τους.

Προσφέρει σκάλα για να ανεβούμε στον ουρανό. «Χαίρε κλίμαξ επουράνιε δι’ ης κατέβει ο Θεός» Προσφέρει λιμάνι για να αγκυροβολήσουμε χτυπημένοι από τα πάθη και τις αμαρτίες. Μας προσφέρει αυλή για να φυλαχθούμε από τα βέλη του εχθρού. Είναι η αυλή των λογικών προβάτων.

Γι’ αυτό οι Άγιοι της Εκκλησίας μας γνωρίζοντας τα θαυμαστά αποτελέσματα της μεσιτείας της και της πρεσβείας της στο θρόνο του Υιού και Θεού της κατέφυγαν με εμπιστοσύνη στη χάρη της και την ευλογία της.

Ήταν γι’ αυτούς, είναι για μας και θα είναι για κάθε αδελφό μας η γλυκιά μας μάνα, που θα μας ακούει γοργά, που θα μας σκουπίζει τα δάκρυα,που θα μας ενισχύει στους πειρασμούς και στις δυσκολίες, που θα μας αρωματίζει με την αρετή της και με τις πρεσβείες θα μας χαρίζει ανεκλάλητη χαρά και πνευματική ευφροσύνη. Η χαρά μας η Παναγία μας!

«Χαίρε δι’ ης η χαρά εκλάμψει».


► Κατασκευάζουμε εικόνες σε οποιαδήποτε διάσταση

► Εικόνες με χρυσό σε 2.000 θέματα

► Μπορείτε να μας ζητήσετε όποιο Άγιο ή Παράσταση θέλετε

►Οι εικόνες είναι κατάλληλες και για προσκυνητάρι

►Οι εικόνες συνοδεύονται από εγγύηση ποιότητος

► Για παραγγελίες εικόνων σε διαστάσεις διαφορετικές από τις προτινόμενες, μεγαλύτερες των 30εκ. × 40εκ. παρακαλείσθε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Η παράδοση είναι δωρεάν για αγορές από 120€. 

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Για τηλεφωνικές παραγγελίες:  210 4008627 › 6942 57 7771

[ Δευτέρα - Παρασκευή › 08:00 - 21:00 | Σάββατο › 10:00 - 15:00 ]

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Όλα μας τα προϊόντα είναι ελληνικής κατασκευής και παραγωγής.  Made in Greece.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε να πραγματοποιείτε πληρωμή με:
✔Χρεωστική ή Πιστωτική Κάρτα ✔Paypal ✔Τραπεζική κατάθεση ✔Αντικαταβολή.
Κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες →

  • Κωδικός Προϊόντος: 9615
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 3,30€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 2,66€

Διαθέσιμες Επιλογές

Ετικέτες: Παυσολύπη