Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της περιήγησής σας στο orthodoxes-eikones.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε να δείτε τους Όρους Χρήσεως.

Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος το Γενέσιον

Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος το Γενέσιον

► Εικόνα της Γέννησης του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, ξύλινη.  Χειροποίητη ξύλινη εικόνα, ειδικής επεξεργασίας  σε σκληρό MDF με ανεξίτηλα χρώματα σε λεπτό καμβά. 

► Πάχος ξύλου 1.60cm.

► Επιλέγοντας τη διάσταση της εικόνας [δεξιά] εμφανίζεται και η αντίστοιχη τιμή.

► Για ποσοτικές παραγγελίες, επικοινωνήστε μαζί μας. Ειδικές τιμές για γάμους και βαπτίσεις.

Η παράδοση των προϊόντων πραγματοποιείται εντός 3 εργάσιμων ημερών, ανάλογα με την ποσότητα.

► Τιμές κατόπιν συνεννόησης για αγορές εικόνων άνω των 10 τεμαχίων.


Στις ημέρες του βασιλέως Ηρώδη ζούσε στην Ιουδαία κάποιος ιερέας που λεγόταν Ζαχαρίας. Είχε σύ­ζυγό του την Ελισάβετ, η οποία ήταν απόγονος του Προφή­του Ααρών. Ήσαν και οι δύο άνθρωποι του Θεού και εζούσαν με δικαιοσύνη, φόβο Θεού, ευλάβεια, σωφροσύνη, και ετηρούσαν τις θείες εντολές. Για πολλά χρόνια ικέτευαν τον Κύριο να τους ευλογήσει με τη χαρά της τεκνογονίας, αλλά δεν είχαν αποκτήσει, παρά τη θερμή προσευχή τους, παιδί. Ο Ζαχαρίας και η στείρα σύζυγός του Ελισάβετ είχαν φθάσει σε βαθύ γή­ρας και δεν είχαν πλέον ελπίδα να τεκνοποιήσουν.

Ενώ ο ιερέας Ζαχαρίας ευρισκόταν μία ημέρα στο ναό και εθυμίαζε στο Ιερό Βήμα, εφανερώθηκε σ’ αυτόν Άγγελος Κυρίου, για να προμηνύσει τη γέννηση του επίγειου και ένσαρκου αγγέλου, του Βαπτιστού Ιωάννου. Βλέποντάς τον ο Ζα­χαρίας εταράχθηκε και εφοβήθηκε τόσο πολύ ώστε έμεινε εκστατικός. Τότε ο Άγγελος Κυρίου του είπε: «Μη φοβάσαι, Ζα­χαρία. Γιατί ο Θεός εδέχθηκε την προσευχή σου και η γυναί­κα σου, η Ελισάβετ, θα γεννήσει υιό. Και θα τον ονομάσεις Ιωάννη. Και θα δοκιμάσεις μεγάλη χαρά και αγαλλίαση. Πολ­λοί θα χαρούν για τη γέννησή του, γιατί θα είναι μεγάλος και περιφανής ενώπιον του Θεού. Θα λάβει όλο το πλήρωμα της Θείας Χάριτος και θα γεμίσει από τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, όταν ακόμη θα κυοφορείται στην κοιλία της μητέρας του Ελισάβετ. Και με το κήρυγμά του θα επιστρέφουν πολλοί Ισραηλίτες στη γνώση του Αληθινού Θεού, του Κυρί­ου αυτών».

Ακούγοντας έκπληκτος ο Ζαχαρίας το μήνυμα του Αγγέ­λου, κατεπλάγη και τον ερώτησε γεμάτος απορία: «Πώς είναι δυνατόν να γίνει αυτό; και με ποιο τρόπο θα το γνωρίσω και θα το πιστέψω, όταν είμαι γέροντας στην ηλικία και η γυ­ναίκα μου υπέργηρη και στείρα;». Τότε ο Άγγελος του είπε: «Εγώ είμαι ο Γαβριήλ, που παρουσιάζομαι ενώπιον του Θεού και με απέστειλε ο Θεός να σου φέρω αυτή τη χαρμόσυνη αγγελία. Και ιδού, επειδή δεν επίστεψες στα λόγια μου, θα μείνεις άλαλος μέχρι την ημέρα που θα εκπληρωθούν όσα σου προανήγγειλα, δηλαδή μέχρι να γεννηθεί ο Ιωάννης».

Πράγματι από εκείνη την ημέρα ο Ζαχαρίας έμεινε βουβός και άλαλος, έως ότου η Ελισάβετ έτεκε τον Πρόδρομο.

Την όγδοη ημέρα οι συγγενείς ήλθαν για να εκτελέσουν την περιτομή του παιδιού και ήθελαν να το ονομάσουν με το όνομα του πατέρα του, Ζαχαρία. Αλλά η Ελισάβετ τους είπε ότι θα ονομασθεί Ιωάννης. Στην απορία τους, πώς θα λάβει το όνομα αυτό, επειδή κανένας από τους συγγενείς δεν είχε το όνομα αυτό, ο Ζαχαρίας εζήτησε μία μικρή πλάκα επί της οποίας έγραψε τα ακόλουθα: «Ιωάννης είναι το όνομά του». Κάι εξεπλάγησαν όλοι. Ο Ζαχαρίας δε άνοιξε αμέσως το στό­μα του και ευλογούσε τον Θεό μέσα από την καρδιά του. Ο δε Ιωάννης καθημερινά αναδεικνυόταν ως έμψυχο όργανο της Χάριτος του Θεού, πλήρης των χαρισμάτων του Αγίου Πνεύ­ματος, στήλη κάθε αρετής και ευσέβειας.

7 Ιανουαρίου, Σύναξη του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

24 Φεβρουαρίου, Α' και Β' Εύρεσις της τιμίας κεφαλής του αγίου προφήτου, προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννου.

25 Μαΐου, Γ' Εύρεσις της τιμίας κεφαλής του αγίου προφήτου, προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννου.

24 Ιουνίου, Γενέθλιον του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου. Την παραμονή της εορτής κυριαρχούν πυρολατρικά έθιμα (Φωτιές τ’ Αϊγιαννιού).

29 Αυγούστου, Αποτομή της κεφαλής του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου. Η ημέρα θεωρείται πένθιμη και συνδέεται με αυστηρή νηστεία.

23 Σεπτεμβρίου, Σύλληψις Τιμίου Προδρόμου.


► Κατασκευάζουμε εικόνες σε οποιαδήποτε διάσταση

► Εικόνες με χρυσό σε 2.000 θέματα

► Μπορείτε να μας ζητήσετε όποιο Άγιο ή Παράσταση θέλετε

►Οι εικόνες είναι κατάλληλες και για προσκυνητάρι

►Οι εικόνες συνοδεύονται από εγγύηση ποιότητος

► Για παραγγελίες εικόνων σε διαστάσεις διαφορετικές από τις προτεινόμενες, μεγαλύτερες των 30εκ. × 40εκ. παρακαλείσθε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Η παράδοση είναι δωρεάν για αγορές από 120€. 

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Για τηλεφωνικές παραγγελίες:  210 4008627 › 6942 57 7771

[ Δευτέρα - Παρασκευή › 08:00 - 21:00 | Σάββατο › 10:00 - 15:00 ]

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Όλα μας τα προϊόντα είναι ελληνικής κατασκευής και παραγωγής.  Made in Greece.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε να πραγματοποιείτε πληρωμή με:
✔Χρεωστική ή Πιστωτική Κάρτα ✔Paypal ✔Τραπεζική κατάθεση ✔Αντικαταβολή.
Κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες →

  • Κωδικός Προϊόντος: N20036
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 3,30€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 2,66€

Διαθέσιμες Επιλογές

Ετικέτες: Ιωάννης Πρόδρομος Γέννηση, το Γενέσιον