Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της περιήγησής σας στο orthodoxes-eikones.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε να δείτε τους Όρους Χρήσεως.

Άγιος Απόστολος Τίτος Πρώτος Επίσκοπος Κρήτης

Άγιος Απόστολος Τίτος Πρώτος Επίσκοπος Κρήτης

► Εικόνα ξύλινη του Αγίου Τίτου, ξύλινη. Χειροποίητη ξύλινη εικόνα, ειδικής επεξεργασίας σε σκληρό MDF με ανεξίτηλα χρώματα σε λεπτό καμβά. 

► Πάχος ξύλου 1.60cm.

► Επιλέγοντας τη διάσταση της εικόνας [δεξιά] εμφανίζεται και η αντίστοιχη τιμή.

► Για ποσοτικές παραγγελίες, επικοινωνήστε μαζί μας. Ειδικές τιμές για γάμους και βαπτίσεις.

► Η παράδοση των προϊόντων πραγματοποιείται εντός 3 εργάσιμων ημερών, ανάλογα με την ποσότητα.


Ο Τίτος υπήρξε από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αποστόλου Παύλου, και πολύ καλός του φίλος. Ήταν Έλληνας στην καταγωγή, πιθανόν από την Αντιόχεια, και πολύ μορφωμένος.Ο Τίτος ποτέ δεν περιτμήθηκε. Πληροφορίες για το πρόσωπό του παίρνουμε μόνο από τις επιστολές του Παύλου.

Έγινε Χριστιανός από τον Απόστολο Παύλο, με τον οποίο και συνεργάστηκε, στην διάδοση του Ευαγγελίου.

Αρχικά τον συναντάμε στην Αντιόχεια, από όπου μαζί με τον Παύλο και το Βαρνάβα, μετέβηκαν στην Ιερουσαλήμ για την Αποστολική Σύνοδο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί, καθώς οι ιουδαΐζοντες Χριστιανοί υποστήριζαν ότι οι Χριστιανοί που προέρχονταν από τους ειδωλολάτρες έπρεπε να τηρούν το Μωσαϊκό Νόμο και να κάνουν περιτομή. Ο Παύλος αρνήθηκε την απαίτηση των ιουδαϊζόντων να υποβληθεί ο Τίτος σε περιτομή.

Ο Παύλος στην τρίτη περιοδεία του μετά τη Γαλατία και την Έφεσο, πήγε μέσω της Τρωάδας στη Μακεδονία. Εκεί περίμενε να συναντήσει τον Τίτο, ο οποίος είχε ήδη αποσταλεί στην Κόρινθο. Ο Τίτος συναντήθηκε με τον Παύλο στη Μακεδονία. Από τη Μακεδονία ξαναγύρισε στη Κόρινθο για να συμβουλεύσει την εκεί Εκκλησία, αλλά και να προτρέψει τους πιστούς να προσφέρουν τη βοήθειά τους υπέρ των φτωχών της Ιερουσαλήμ.

Μετά την αποστολή του στην Κόρινθο δεν υπάρχουν στοιχεία για τη διακονία του. Τον συναντάμε ξανά, αρκετά αργότερα, στην Κρήτη όπου παρέμεινε και ο Παύλος τον έκανε επίσκοπο του νησιού. Στην Κρήτη ο Τίτος είχε λαμπρούς συνεργάτες τον Ζηνά τον νομικό και τον περίφημο Απολλώ. Εκεί ο Τίτος έλαβε και την επιστολή του Παύλου, στην οποία τον αποκαλεί "γνήσιο τέκνο".

Μέσω της επιστολής αυτής ο Παύλος του αναθέτει μερικές διακονίες που έπρεπε να επιτελέσει εκεί, όπως να συνεχίσει να διορθώνει τις ελλείψεις και να διορίσει πρεσβυτέρους σε κάθε πόλη. Επίσης του ζητά να αντιμετωπίσει τους ψευδοδιδασκάλους, οι οποίοι πρόβαλαν Ιουδαϊκούς μύθους ως χριστιανική διδασκαλία. Ακόμα του λέει να περιμένει τον Αρτεμά ή τον Τυχικό και έπειτα να πάει να τον συναντήσει στη Νικόπολη, όπου ο Παύλος αποφάσισε να μείνει το χειμώνα. Του ζητά να μεριμνήσει για την αναχώρηση του Ζηνά και του Απολλώ από την Κρήτη, και να τους προμηθεύσει τα αναγκαία για το ταξίδι τους, έτσι ώστε να μην τους λείψει τίποτα.

Αν και δεν αναφέρεται εάν ο Τίτος συνάντησε τον Παύλο στη Νικόπολη, αλλά σύμφωνα με το εδάφιο Β’ Τιμόθεου 4,10, πρέπει να είχε πάει εκεί, καθώς αναφέρεται ότι πήγε στη Δαλματία που βρισκόταν βόρεια και όχι πολύ μακριά από τη Νικόπολη. Ο Τίτος πρέπει να βρισκόταν και στη Ρώμη κατά την δεύτερη φυλάκιση του Παύλου.

Σύμφωνα με μια παράδοση ο Τίτος επέστρεψε από τη Δαλματία στην Κρήτη, όπου και έμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του, υπηρετώντας το Ευαγγέλιο. Απεβίωσε ειρηνικά σε ηλικία 94 περίπου χρόνων το 105 μ.Χ..

Ο νομικός Ζηνάς σε χειρόγραφά του αναφέρει τον Τίτο ως επίσκοπο Γόρτυνας, την τότε πρωτεύουσα της Κρήτης. Τα λείψανα του Τίτου μεταφέρθηκαν από τη Γόρτυνα στη Βενετία, στη βασιλική του Αγίου Μάρκου, και από εκεί το 1966 στο Ηράκλειο της Κρήτης, στον ναό του Αγίου Τίτου.


Η ημέρα της εορτής του είναι η 25η Αυγούστου.


Βάσεις εικόνων βλέπε εδώ


► Εικόνες με χρυσό σε 2.000 θέματα

► Μπορείτε να μας ζητήσετε όποιο Άγιο ή Παράσταση θέλετε

►Οι εικόνες είναι κατάλληλες και για προσκυνητάρι

►Οι εικόνες συνοδεύονται από εγγύηση ποιότητος

► Για παραγγελίες εικόνων σε διαστάσεις διαφορετικές από τις προτεινόμενες, μεγαλύτερες των 30εκ. × 40εκ. παρακαλείσθε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας.


ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Η παράδοση είναι δωρεάν για αγορές από 120€. 

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Για τηλεφωνικές παραγγελίες:  210 4008627 › 6942 57 7771

[ Δευτέρα - Παρασκευή › 08:00 - 21:00 | Σάββατο › 10:00 - 15:00 ]

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Όλα μας τα προϊόντα είναι ελληνικής κατασκευής και παραγωγής.  Made in Greece.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε να πραγματοποιείτε πληρωμή με:
✔Χρεωστική ή Πιστωτική Κάρτα ✔Paypal ✔Τραπεζική κατάθεση ✔Αντικαταβολή.
Κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες →

  • Κωδικός Προϊόντος: 9853
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 3,30€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 2,66€

Διαθέσιμες Επιλογές

Ετικέτες: Τίτος Επίσκοπος Κρήτης, μαθητής Αποστόλου Παύλου