Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της περιήγησής σας στο orthodoxes-eikones.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε να δείτε τους Όρους Χρήσεως.

Αγία Μαρία Μαγδαληνή

Αγία Μαρία Μαγδαληνή

► Εικόνα της Μαρίας της Μαγδαληνής, ξύλινη.  Χειροποίητη ξύλινη εικόνα, ειδικής επεξεργασίας  σε σκληρό MDF με ανεξίτηλα χρώματα σε λεπτό καμβά. 

► Πάχος ξύλου 1.60cm.

► Επιλέγοντας τη διάσταση της εικόνας [δεξιά] εμφανίζεται και η αντίστοιχη τιμή.

► Για ποσοτικές παραγγελίες, επικοινωνήστε μαζί μας. Ειδικές τιμές για γάμους και βαπτίσεις.

Η παράδοση των προϊόντων πραγματοποιείται εντός 3 εργάσιμων ημερών, ανάλογα με την ποσότητα.

► Τιμές κατόπιν συνεννόησης για αγορές εικόνων άνω των 10 τεμαχίων.


Οι πρώτες αναφορές στο πρόσωπο της αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής συναντώνται στους τέσσερις Ευαγγελιστές:  Ματθαίο, Μάρκο, Λουκά και Ιωάννη.  Συνεχίζονται στα έργα των Αγίων Πατέρων: 

Χρυσοστόμου, Δοσιθέου Ιεροσολύμων, Γρηγορίου του Παλαμά, Νικηφόρου Καλλίστου Ξανθοπούλου κ.α.

"Μαρία από τα Μάγδαλα"

Ιδιαίτερη πατρίδα, γενέτειρα, της αγίας ήταν η πολίχνη Μαγδαλά, στη δυτική όχθη της λίμνης Τιβεριάδα της Γαλιλαίας.  Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο στα ιερά Ευαγγέλια μνημονεύεται ως Μαγδαληνή [σηλαδή από τα Μαγδαλά].

Από τα συμφραζόμενα εκ μέρους των ευαγγελιστών συμπεραίνεται ότι ήταν τέκνο πλούσιων γονέων που της ενέπνευσαν φιλάνθρωπα αισθήματα, ευσέβεια και προσμονή για την έλευση του Μεσσία.

Νέα ακόμη επιδόθηκε με ζήλο στη μελέτη της Παλαιάς Διαθήκης και είχε επιλέξει τον παρθενικό βίο.  Όταν μάλιστα απεβίωσαν οι γονείς της, αφήνοντας στην κόρητη μεγάλη περιουσία, η Μαρία δε δίστασε να συμπαρασταθεί σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη βοηθείας.

Αυτή την ευλαβή ψυχή θέλησε να καταστρέψει, προσβάλλοντάς την με επτά δαιμόνια.  Ο βιογράφος της αγίας επεξηγεί τι ήταν αυτά τα επτά δαιμόνια, γράφοντας:  "Ακούγοντας για τα επτά δαιμόνια, σκέψου τα πνεύματα που είναι αντίπαλα των επτά αρετών:

Πνεύμα αφοβίας του Θεού, πνεύμα ασυνεσίας, πνεύμα αγνωσίας, πνεύμα ψεύδους, πνεύμα κενοδοξίας, πνεύμα επάρσεως, πνεύμα κάλλους.  Αυτά τα πνεύματα αντιστρατεύοντας τις αρετές:  Του φόβου του Θεού, της σύνεσης, της γνώσης, της αλήθειας, 

της ταπείνωσης κ.α. όπως περίπου τα απαρίθμησε και ο Ησαΐας και όπως  αναφέρονται ως χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος.

"Θεραπεύεται από τον Ιησού και τον ακολουθεί"

Κατά την τριετή δημόσια δράση του ο Κύριός μας, απάλλαξε από δαιμόνια αρκετούς ασθενείς, που τους τυραννούσαν διάφορες ασθένειες.  Μετά την Ανάστασή του ο Ιησούς εμφανίστηκε πρώτα στη Μαρία τη Μαγδαληνή, την οποία είχε θεραπεύσει από επτά δαιμόνια.

Για το λόγο αυτό η ευλαβής αλλά και ευγνώμων Μαρία όχι μόνο εντάχθηκε στην ομάδα εκείνη των γυναικών-μαθητριών του Κυρίου που τον ακολουθούσαν, αλλά και τον "διακονούσαν" τον ίδιο και τους Δώδεκα, διαθέτοντας τα απαραίτητα και από την προσωπική τους περιουσία.

Ανάμεσά τους ήταν η Μαρία η Μαγδαληνή, η Μαρία η μητέρα του Ιακώβου και του Ιωσή, και η μητέρα των γιων του Ζεβεδαίου.  

Ο ιερός Λουκάς είναι πιο λεπτομερής  στην αναφορά του: ... Ο Ιησούς περιόδευε από πόλη σε πόλη και από χωριό σε χωριό, κηρύττοντας και φέρνοντας το χαρμόσυνο άγγελμα της βασιλείας του Θεού.

Μαζί του ήταν και οι δώδεκα μαθητές του, καθώς και μερικές γυναίκες που είχαν θεραπευτεί από αρρώστιες και βάσανα, από δαιμονικά πνεύματα και ασθένειες.  Αυτές ήταν η Μαρία η Μαγδαληνή, από την οποία ο Ιησούς είχε βγάλει επτά δαιμόνια, η Ιωάννα η γυναίκα του Χουζά, αξιωματούχου

του Ηρώδη, η Σουσάννα κ.α.  Από τις παραπάνω αγιογραφικές μαρτυρίες εξάγεται ότι η Μαρία η Μαγδαληνή δεν ταυτίζεται με την αμαρτωλή γυναίκα που αναφέρει ο ιερός ευαγγελιστής Λουκάς:

Κάποιος Φαρισαίος προσκάλεσε τον Ιησού σε γεύμα, ο Ιησούς μπήκε στο σπίτι του Φαρισαίου και κάθισε στο τραπέζι.  Στην πόλη ήταν κάποια αμαρτωλή γυναίκα που όταν άκουσε ότι ο Ιησούς γευματίζει στο σπίτι του Φαρισαίου, έφερε ένα αλαβάστρινο

δοχείο με μύρο, στάθηκε πίσω κοντά στα πόδια του και κλαίγοντας τα έβρεχε με τα δάκρυά της και τα σκούπιζε με τα μαλλιά της, τα φιλούσε και τα άλειφε με μύρο.  Το ότι δεν ταυτίζεται αποδεικνύεται και από το ότι ο Λουκάς μνημονεύει ονομαστικά 

τη Μαρία τη Μαγδαληνή [από την οποία ο Ιησούς είχε βγάλει επτά δαιμόνια], ενώ της αμαρτωλής γυναίκας δεν αναφέρει ούτε το όνομα, παρότι αυτή έδειξε τόσο μεγάλη μετάνοια και αξιώθηκε ν'ακούσει από τον Κύριο το "οι αμαρτίες σου συγχωρήθηκαν"

και "η πίστη σου σε έσωσε, πήγαινε στο καλό".  Την πεποίθηση ενισχύει καταλυτικά το γεγονός ότι η Εκκλησία μας ενώ για την Μαρία τη Μαγδαληνή καθόρισε να τιμάται εορταστικά η μνήμη της στις 22 Ιουλίου και στις 4 Μαΐου [ανακομιδή ιερών λειψάνων της στην Κωνσταντινούπολη],

την αμαρτωλή ανώνυμη γυναίκα την μνημονεύει την Αγία και Μεγάλη Τετάρτη, για να υπογραμμίση τη σημασία της ειλικρινούς μετανοίας της και να παραδειγματίσει τους χριστιανούς.  

Εαν επρόκειτο για το ίδιο πρόσωπο, οι ιεροί ευαγγελιστές δεν θα είχαν καμία δυσκολία να το αναφέρουν, όπως κάνουν και για άλλα αμαρτωλά, αλλά μετονοημένα πρόσωπα ανδρών και γυναικών.

"Πρώτη μεταξύ των γυναικών που διακονούν τον Κύριο"

Η ολοπρόθυμη αφοσίωση που έδειξε προς τον Ιησού Χριστό, από ευγνωμοσύνη για τη θεραπεία της, σε συνδυασμό με την ανθηρή οικονομική της κατάσταση και την παιδεία της, την ανέδειξαν κορυφαία μεταξύ των γυναικών που τον ακολουθούσαν

και τον διακονούσαν, διαθέτοντας από τα υπάρχοντά τους.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το όνομά της αναφέρεται έντεκα φορές στα Ιερά Ευαγγέλια και πάντοτε πρώτο, με εξαίρεση η περίπτωση του Ιωάννη 19,25.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη της την 22η Ιουλίου.


Βάσεις εικόνων βλέπε εδώ


► Κατασκευάζουμε εικόνες σε οποιαδήποτε διάσταση

► Εικόνες με χρυσό σε 2.000 θέματα

► Μπορείτε να μας ζητήσετε όποιο Άγιο ή Παράσταση θέλετε

►Οι εικόνες είναι κατάλληλες και για προσκυνητάρι

►Οι εικόνες συνοδεύονται από εγγύηση ποιότητος

► Για παραγγελίες εικόνων σε διαστάσεις διαφορετικές από τις προτεινόμενες, μεγαλύτερες των 30εκ. × 40εκ. παρακαλείσθε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Η παράδοση είναι δωρεάν για αγορές από 120€. 

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Για τηλεφωνικές παραγγελίες:  210 4008627 › 6942 57 7771

[ Δευτέρα - Παρασκευή › 08:00 - 21:00 | Σάββατο › 10:00 - 15:00 ]

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Όλα μας τα προϊόντα είναι ελληνικής κατασκευής και παραγωγής.  Made in Greece.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε να πραγματοποιείτε πληρωμή με:
✔Χρεωστική ή Πιστωτική Κάρτα ✔Paypal ✔Τραπεζική κατάθεση ✔Αντικαταβολή.
Κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες →

  • Κωδικός Προϊόντος: N26184
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 3,30€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 2,66€

Διαθέσιμες Επιλογές

Ετικέτες: Μαρία Μαγδαληνή Μυροφόρος